Известие

Collapse
No announcement yet.

Смесване на хидравлично масло със спирачна течност

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смесване на хидравлично масло със спирачна течност

Колеги, някой има ли представа какви последствия може да има смесването на хидравлично масло със спирачна течност.
    Питам, защото това се случи при мен. Сипах спирачна течност (около 200-300 гр.) по погрешка в казанчето за хидравличното масло и так карах колата около 1000 км. Когато разбрах за грешката, смених маслото, но от сервиза ми казаха, че е възможно вече да са се разяли гумените уплътнения на рейката, т.к. спирачната течност има разяждащо свойство . Разбрах, че имало някаква присадка за хидравлика, която уплътнявала. Има ли смисъл да слагам от нея и дали изобщо има шанс да се размина с ремонта на рейката?
    Alfa 146, 1,4 TS, 97, gas

Времето ще покаже Карай си я така за момента и се ослушвай!

...и гледай да не сипваш хидравлична течност при спирачките, че тогава е по-кофти
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Щом не ти е "свирнала" хидравликата значи нямаш грижи.Все пак о-пръстените и другите гумички са направени от смес устойчива на масла,бензини и всякакви петролни продукти.
      А впрочем защо въобще имаш хидравлично масло в системата.Налива се ATF.Това майстора ти знае ли го?
      MB W123 240D
      Alfa 146 2.0 TD

Comment

Да ти кажа честно не знам. Течността, която източихме май беше хидравлично масло. Какво представлява ATF.

Comment

Течността е ATF 3000 - трансмисионно масло за автоматични скоростни кутии TITAN.
          Надявам се да е ок.
          Какво мислите за присадките към маслото

Comment

Един приятел си сипа, но на него му свиреше помпата. Имаше ефект.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
            X